Alie de Boer Doze

MEDION DIGITAL CAMERAEen stukje over mijzelf.

Dit is het beste uit te leggen aan de hand van mijn kunst. Ik laat in mijn werk veel van mijzelf zien. Mijn werk gaat over kwetsbaarheid, verwondering, mystiek en de zoektocht om dit in beelden en objecten te vangen. Driedimensionaal of in het platte vlak op het gebied van de fotografie. Verzamelen van alledaagse voorwerpen, afgedankt, verroest of vergaan. Het vormen inspiratiebronnen voor mij om te verwerken in mijn kunst. Ik Assembleer deze objecten in een bepaalde compositie, probeer uit, ga door, totdat het voor mij klopt.

Ik woon prachtig tussen de Weerribben en Wieden in. Een inspirerende fijne omgeving. Ik blijf me in alle seizoenen verwonderen. Deze verwondering verbeeld ik in kunstwerken met zeer uiteenlopende materialen.

Mijn motto is: verzamelen en samenstellen. Ik ben dankbaar voor mijn ruime atelier, waar al mijn verzamelingen een plekje hebben gevonden. Opnieuw een bron van inspiratie voor mij.